برآورد تولید نزدیک به 10 میلیون تن گندم از سوی سازمان تات/ 10 هزار هکتار از اراضی کشاورزی به آبیاری هوشمند مجهز شدند
معاون وزیر جهادکشاورزی پیشبینی کرد با توجه به کاهش بارندگیها حداقل بیش از 9 تا 10 میلیون تن گندم در سال زراعی جاری در کشور تولید شود.

غلامرضا گلمحمدی در پاسخ به پرسش خبرنگار پایگاه اطلاعرسانی وزارت جهادکشاورزی درباره تولید گندم در نشست خبری امروز دوشنبه گفت: با توجه به کاهش 30 تا 40 درصدی میانگین بارشها در کشور، تولید گندم را حداقل بالای 9 تا 10 میلیون تن برآورد میکنیم.
وی افزود: این واقعیت را باید بپذیریم که با کاهش این میزان بارندگی، کاهش تولید گندم را نسبت به سال گذشته خواهیم داشت.
رییس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی در پاسخ به پرسش دیگری از خبرنگار ما در مورد نیاز سرمایهگذاری در بخش تحقیقات کشاورزی تصریح کرد: در حوزه تحقیقات در سه بخش منابع انسانی، زیرساختها و پژوهش، آموزش و ترویج به افزایش سرمایهگذاری نیاز داریم.
وی ادامه داد: سرمایهگذاری در بخش کشاورزی پایین است و تقریبا زیرساختهای تحقیقاتی این سازمان از بین رفته است.
گلمحمدی اذعان داشت: اگر بخواهیم پژوهشی در حوزه کشاورزی انجام شود، زیرساختهای تحقیقاتی باید آماده باشد.
وی افزود: با بررسیهای انجام شده، بسیاری از مشکلات زیرساختی ایستگاههای تحقیقاتیمان مشخص شده و قصد داریم درآمد حاصل از فروش املاک مازاد مجموعه سازمان تات را صرف بازسازی این ایستگاهها کنیم.
معاون وزیر جهاد کشاورزی با تاکید بر سرمایهگذاری در حوزه پژوهش، آموزش و ترویج تصریح کرد: برای پژوهش بودجه خاصی در نظر گرفتهایم.
وی در بخشهایی از این نشست با بیان این که سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی برای تامین امنیت غذایی و سلامت مردم تاسیس شده است و فعالیتهای آن هدفمند است، گفت: سال گذشته در طرح جهش تولید در دیمزارها 35 درصد افزایش تولید داشتیم که بیش از 60 درصد این افزایش مرهون ارقام معرفی شده از سوی موسسه تحقیقات کشاورزی دیم کشور است.
رییس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی درباره هوشمندسازی کشاورزی و استفاده از هوش مصنوعی اذعان داشت: تاکنون 10 هزار هکتار از اراضی کشاورزی به آبیاری هوشمند مجهز شده است.
وی اضافه کرد: اجرای آبیاری هوشمند دراین سطح از اراضی کشاورزی کاهش 18 درصدی مصرف آب و افزایش 26 درصدی بهرهوری آب را در پی دارد.
گلمحمدی اظهار داشت: براساس برنامه هفتم پیشرفت، سالانه باید 200 هزار هکتار آبیاری هوشمند در اراضی کشاورزی اجرا شود که نیاز به اعتبار و حمایت دارد.
وی درباره الگوی کشت نیز تصریح کرد: این سازمان در حوزه الگوی کشت دو وظیفه تدوین و نظارت را بر عهده دارد.
رییس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی افزود: برنامه الگوی کشت در حوزه زراعی تمام شده و برنامه الگوی کشت در بخش باغبانی و شیلات را آغاز کردهایم.